Årsrapport 2015 - Neas Energy når nye højder i 2015

18. april - 2016 | Kontakt os for yderligere information
Rasmus Buhl Møller - Head of Corporate Affairs
rbm@neasenergy.com     +45 99 39 58 04
Omsætningen steg med 82 % fra 2014 og passerer 20 milliarder DKK i 2015, og Neas Energy realiserer 46% vækst i EBITDA og når dermed højeste niveau nogensinde med 197,5 millioner DKK.

Stigende efterspørgsel efter Neas Energys services inden for balancering og handel og en overbevisende præstation fra selskabets energiforvaltningsaktiviteter resulterer i en overordnet vækst og et meget tilfredsstillende finansielt resultat for 2015.

Bedste resultat til dato

Det er et godt resultat, og jeg tøver ikke med at kalde 2015 for vores til dato bedste år. Gennem 2015 er vores forretningsmodel for håndtering af energi fortsat med at tiltrække kunder i vores nøglemarkeder i Norden, Tyskland og Storbritannien. Derudover er vores aktiviteter for handel med gas og el vokset i størrelse og strækker sig nu over størstedelen af Europa, hvilket skaber værdifuld fleksibilitet og baner vejen for yderligere ekspansion, siger Bo Lynge Rydahl, CEO, Neas Energy.

Blandt højdepunkterne for 2015 er et voksende antal kunder, som har resulteret i en installeret kapacitet under forvaltning på mere end 8000 MW ved årets udgang, et resultat fra virksomhedens Structuring afdeling, der oversteg alle forventninger samt et meget stærkt cash flow fra både operationelle og finansielle aktiviteter, der resulterer i year-end cash position på 716,1 millioner DKK sammenlignet med 187,6 millioner DKK i 2014.

Bestyrelsen og jeg betragter Neas Energys præstation og finansielle resultat for 2015 som meget tilfredsstillende. Den overordnede udvikling af selskabet har været overbevisende og vigtige politiske beslutninger om fortsat opbakning til udviklingen af low-carbon economy og liberale energimarkeder, som blev opnået i 2015 støtter op om både det nuværende og det fremtidige potentiale for selskabets forretningsmodel, kommenterer Karsten Knudsen, Formand for Bestyrelsen, Neas Energy.

Positioneret til vækst i fremtidens energimarkeder

Transformationen af den europæiske energisektor fortsætter med at vokse i størrelse og påvirker i stigende grad efterspørgslen på Neas Energys services for forvaltning af energi. I 2015 modtog Neas Energy desuden en investering fra ATP og Via Venture Partners på 500 millioner DKK til at styrke selskabets finansielle kapacitet og positionere selskabet til yderligere vækst i fremtiden.

Vi opererer i forreste linje på de nye energimarkeder. 2015 bekræftede efter min overbevisning, at Neas Energys forretningsmodel repræsenterer den nye generation inden for forvaltning af energi. Vores underliggende marked er drevet af fundamentale ændringer i energisektoren, som skaber langsigtet bæredygtige konditioner for vores forretningsmodel og stort potentiale for at opskalere vores aktiviteter. For 2016 forventer vi vækstrater på samme niveau som i 2015 og et egenkapitalafkast på minimum 30 procent, konkluderer Bo Lynge Rydahl.  

Kontakt os for yderligere information

Rasmus Buhl Møller, Head of Corporate Affairs

Rasmus Buhl Møller

Head of Corporate Affairsrbm@neasenergy.com+45 99 39 58 04
close_icon